Valpplaner

Senare 2022 Hoppas vi på att para Kira, Sugarwind’s Comanche Princess, för en andra kull här.

Kiras meritlista är lång! Hon är CHAMPION i lydnad, agility, hoppklass, viltspår och rallylydnad. Därutöver har hon certpoäng i sök och är uppflyttad till högreklass spår. Jag vågar nästan säga att hon även är den tik i rasen med högsta poängen på mentaltest, då hon är KORAD på 562p Kira har under 2022 deltagit på två SM och har bara två SM pinnar kvar till agility SM 2023! Därutöver är hon en frisk och sund tik, vilket nästan säger sig själv med det aktiva liv hon lever. HD A ED 0 ögonlyst ua. Hon har tidigare en kull här, Royalty games-kullen. Alla 6 avkommorna är friröntgade, skottfasta, välfungerande individer som alla kommit ut på tävlingsbanorna 3 st har gjort godkänt mentaltest i år 2022. Så ett stort tack till Kiras ägare Anna att jag får låna henne för en till kull här. Förväntningarna är stora!!

Hanen jag valt att använda till Kira är Rmf’s Mi Sombra Justin, ”Spot”!

Spot är HD B/B ED 0 ögonlyst ua 2022-10-05 Spot är född i Österrike och kom till Sverige som en parningsvalp efter Carroll’s Dark Angel Kevin. Både han och hans syster Tess har jag haft äran att följa på nära håll i deras vallträning från tidig ålder. Båda mycket fina vallhundar på både får och nöt, med stort djurintresse och fin djurkänsla. Fick även träffa deras trevliga mamma, Rmf’s Brixius Mi Sombra, när hon var här för parning. Att valet föll på Spot är förstås hans fina vallanlag, stamtavlan och att han verkar vara en mycket trevlig arbetsvillig hund med mycket lek/kamp, snäll, vänlig och okomplicerad och välbalanserad. Dessa valpar blir ganska närbesläktade Kiras förra kull som föll ut väldigt väl. Nu förväntar jag mig dock mindre storlek då Spot är en liten kille till skillnad mot Rei.

Paula som har Spot har även Kiras, morfars kullbror, SE BCH KORAD Helylles Sniff. Brukset är hennes främsta intresse. Hennes egna ord om Spot ” Spot är en härlig och kul kille som älskar att leka! Med hundar människor och för sej själv. Han är positiv och lätt att träna med har naturlig fart föredrar kamplekar, men godis å sociala belöningar är oxå ok. Han är enkel i vardagen finner sej i det mesta och kan koppla av. Kan vara lite ”fjösig” på underlag men övervinner svårigheter med sin kamplust. Vårt huvudmoment är spår, min plan för 2023 är att komma ut och starta både lkl och hkl” Spot blev nu under hösten 2022 uppflyttad till lägre klass spår.

Kira har provats i vallning litegrann. Hon visar fina saker i det lilla hon gjort. Kira är modig, välbalanserad, lyhörd och de är bra grundstenar i all träning.

Kira har en spellista. där finns bla lite film från hennes vallträning, MT mm

Har du några frågor eller är intresserad av en valp, maila susannaskoglund@hotmail.com och berätta om dig själv och dina planer och vad du söker i din blivande hund.


Annons