Valpplaner

Inga nya valpplaner just nu…

Kira, Sugarwind’s Comanche Princess, har fått en kull här 2023-02-06. Valparna är tingade.

Kiras meritlista är lång! Hon är CHAMPION i lydnad, agility, hoppklass, viltspår och rallylydnad. Därutöver har hon certpoäng i sök och är uppflyttad till högreklass spår. Jag vågar nästan säga att hon även är den tik i rasen med högsta poängen på mentaltest, då hon är KORAD på 562p Kira har under 2022 deltagit på två SM och har bara två SM pinnar kvar till agility SM 2023! Därutöver är hon en frisk och sund tik, vilket nästan säger sig själv med det aktiva liv hon lever. HD A ED 0 ögonlyst ua. Hon har tidigare en kull här, Royalty games-kullen. Alla 6 avkommorna är friröntgade, skottfasta, välfungerande individer som alla kommit ut på tävlingsbanorna 3 st har gjort godkänt mentaltest i år 2022. Så ett stort tack till Kiras ägare Anna att jag får låna henne för en till kull här. Förväntningarna är stora!!

Hanen jag valt att använda till Kira är Carroll’s Dark Angel Kevin

Kevin är HD B/B ED 0 ögonlyst ua 2022-11-03 Kevin är född i USA, Omaha och importerades av mig och Lillemor. Både han och hans syster Beth har jag haft äran att följa på nära håll i deras vallträning från tidig ålder. Båda mycket fina vallhundar på både får och nöt, med stort djur intresse och fin djurkänsla. Jag har träffat flera av hans syskon och föräldrar och släktingar. Kiras förra partner, Rei, är Kevins yngre halvbror. Att valet föll på Kevin är förstås hans fina vallanlag, stamtavlan och att han är en mycket trevlig arbetsvillig hund med mycket lek/kamp, snäll, vänlig och okomplicerad och välbalanserad. Dessa valpar blir ganska närbesläktade Kiras förra kull som föll ut väldigt väl. Nu förväntar jag mig dock mindre storlek då Kevin är en modell mindre till skillnad mot Rei.

Kevin är godkänd vallhund på både får och nöt. Han tävlar även lydnad i klass 2. Han har nu flera avkommor som klarat vallhundsprovet, tävlar lydnad och klattrat upp till elitklass i brukset.

Kevin har 24 avkommor och 22 av dem har genomfört MH

Kira har provats i vallning litegrann. Hon visar fina saker i det lilla hon gjort. Kira är modig, välbalanserad, lyhörd och de är bra grundstenar i all träning.

Kira har en spellista. där finns bla lite film från hennes vallträning, MT mm


Har du några frågor eller är intresserad av en valp, maila susannaskoglund@hotmail.com och berätta om dig själv och dina planer och vad du söker i din blivande hund.

Annons