Sugarwind’s On The Rocks – Rocki

Reg: ASCA/SKK
Född:
 2018.03.03
Vikt: 17 kg
Höjd: 
Färg: Svart, vit och tan
Ögonfärg: Bruna
Bett: Fullständigt saxbett
Ögon: UA 2021
HD: A
ED: UA
KORAD: Godkänt mentaltest 398p

Lydnad: 1:a pris lydnadsklass 1
Tjänstehund: Godkänt anlagsprov Patrullhund/Bevakning
Vallning (SVaK): GK VALLH PR (nöt och får)
Vallning (SVKV): NHAT – HWT
Vallning (ASCA) ATDsd OTDc High In Trial started

Rasmästrare vallning 2021!

Stamtavla

Mentalbeskrivning

Spellista – YouTube

Om

Många olika tillfälligheter gör att just Rocki blev min, avbrutet valpköp och två misslyckade parningar men sedan var de ju självklart att det skulle bli en valp efter Gin och Kevin och jag fick 6 tikar att välja bland! De stod klart tidigt att de var en liten vallhund jag fått, fick se saker tidigt jag inte kunnat drömma om att få!, Rocki blev anmäld till får VP straxt över 2 år gammal, tyvärr blev alla prov och tävlingar inställda dagen efter pga covid. Men efter sommaren så startades de upp igen och då blev det ett nöt vp istället som vi klarade galant! Vi deltog även på lokalklubbens nöt KM och kom på en fin 3:dje plats.

Rocki är uppväxt i ko och fårhagar. Vi har dock lagt lite energi på annan träning också. Vi har startat i startklass och lydnadsklass 1 med uppfl. Appellen kommer antagligen också framöver. Vi har provat räddningssök som vi båda älskar!

Rocki är en livlig hund, energisk och allt ska gå fort, väldigt lik sin mamma, Gin. Hon har massa driv och motor i allt arbete och i vallningen älskar jag hennes balans mellan självständighet/arbetsvilja och förighet och viljan att göra rätt. Hon ger aldrig upp utan gör om och gör rätt. Hon är lagom förarmjuk (för mig och i våran relation) jag gillar hennes framåtanda/nyfikenhet och att hon ständigt har något i görningen, hon hittar på saker, de ena tokigare än de andra. Jag gissar att hon i okunniga händer och utan meningsfull sysselsättning skulle kunnat vara en väldigt jobbig hund. Men för mig är hon perfekt och jag älskar att träna henne i vilken gren som helst, likt sin mamma, ger hon sitt allt, hela sin själ och de syns att hon älskar det!

Rocki är nog ganska neutral i socialitet med främmande, söker oftast inte upp kontakt ute i samhället, jag är hennes allt. Dem hon känner visar hon ett betydligt mer överdrivet kontaktbeteende mot. De är viktigt att bli älskad! Hon har accepterat all hantering och tycker mycket om barn.

Kan inte komma på något hon har reagerat på i miljö. Tycker hon visar upp en välbalanserad sida ute i samhället. Bo på hotell, åka hiss, gå i gallertrappor, inget har varit konstigt.

Rocki har ett stort föremålsintresse och stor kamplust med fast bett. Detta visade hon även upp på mentaltestet med högsta betyg. Hon älskar även all mat. Lättbelönad med andra ord, hon är även lätt att belöna med röst och kropp.

Rocki har haft en viss osäkerhet mot andra hundar, men nu som vuxen har hon lärt sig att de går att låssas som att de inte finns. I umgängeskretsen umgås hon med alla och har hon åsikter så lyssnar hon på tillsägelse att det inte är ok. I vallningen lägger hon aldrig märke till andra hundar som finns omkring som medhjälpare eller hållhundar. Hemma i flocken är hon mån om att tvätta kompisarna i ansiktet och i öronen. Här lever de i en flock på 5 utan problem.

Annons